Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Képet a gyerekszobába 61.

2011.02.11. 19:25 szuperapu

A Dilka néven alkotó olasz illusztrátor és festőnő munkái akármelyik kislány szobájának falán ékszerként tündökölnének. Bár kicsit talán komorak, és a szimbólumok sem biztos, hogy mindig teljességgel ülnének egy kiskorúnál, de akkor is annyira babák, hogy muszáj itt és most beajánlanom a kedves internetező gyerekeknél. Ráadásul teszem ezt pedagógiai jelleggel is, hiszen a klasszikus portréfestés hagyományait viszi tovább a művésznő.

Elég csak Leonardo da Vinci 1480-as években készített portréját, a Hermelines Hölgyet felidézni. Persze ez az első képet nézve nem is oly nehéz, sőt kézenfekvő analógia. Még akkor is, ha itt nyilvánvalóan meseszerűek a karakterek, és néha kicsit ijesztőnek tűnnek a piros orrú, szomorú szemű kislányok. De az sem téved nagyot, aki párhuzamot vél felfedezni Marina Bychkova babáival (még akkor is, ha a bújtatott erotika az itt bemutatott képeken nyomokban sem fedezhető fel).

 

Bár a 20x20 centiméteres farostra készült akrilképek jó része már gazdára talált, limitált számú dedikált printet még bárki vásárolhat a művésznő etsy oldalán. Sőt medálba foglalva, igazán egyedi ékszerként is áruba bocsátja ezeket a különös portrékat.

Forrás: Dilka the bear

2 komment

Címkék: művészet gyerekszoba etsy képet a gyerekszobába

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr112654568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.02.14. 21:55:34

ezek egy horrormeséhez készültek?
süti beállítások módosítása