Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Szőttes másképp

2011.07.22. 12:35 szuperapu

A Kréta szigetén található Chania város 7. Általános Iskola közössége, a Kollektivemind kreatív csapatával kiegészülve, igen eredeti módszert választott intézményük kidekorálására. Nemcsak egy hagyományos helyi szőttes mintát varázsoltak a kerítésre, de a műanyagpalackok ideiglenes újrahasznosítását is megoldották.

A mintegy 2100 darab, hat alapszínű ökofestékkel színezett palackot a gyerekek, szülők és tanárok együtt applikálták a dróthálóba, így hozva létre a már messziről is jól kivehető és hívogató színes mintát. Ami az autentikus geometriai alakzataival szépen illeszkedik a város ősi képébe is.

A szervező/tervező Kolletktivemind csoportnak nem ez az első, és valószínűsíthetően nem is az utolsó megmozdulása, hogy a civileket bevonva akcióikba, azokkal szervesen együttműködve, visszafoglalják a városi tereket. Elősegítve a kapcsolatot az emberek és az épített környezet, és nem utolsósorban ember és ember között.

Követendő példa, minden téren.

 

Forrás: Kollektivemind
 

3 komment

Címkék: gyerek szülő művészet iskola kreativ üzenet öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr703088524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez az új Nick 2011.07.22. 21:07:45

nálunk pont egy napig lenne ott. kiszednék, felgyújtanák, stb...

Barci 2011.07.22. 21:50:30

A kupakot vissza kellene csavarni, mert beleköltöznek a darazsak :(

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.07.23. 03:51:14

arrafelé biztos nincsenek szélviharok, mert akkor dőlne a kerítés is.
süti beállítások módosítása