Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Trendi babaházak

2011.09.01. 10:00 szuperapu

Ha van olyan szülő vagy gyerkőc aki unja a mesebeli és/vagy sematikus babaházakat azoknak jó hírem van! A brinca dada modern babaházakkal és a hozzájuk dukáló kiegészítőkkel tömte be a trendekre érzékeny családok előtt tátongó piaci rést. Méghozzá egyből három remekbe szabott mini építészeti gyöngyszemmel.

A Bennett House fantázianevű babaházat Tim Boyle építész tervezte, és ezen munkájára nagy hatással volt a De Stijl mozgalom. Hangsúlyosak a vonalak és a minimalizmusa mellett a mértani formák asszimetrikus elrendezése izgalmassá teszi az összhatást. Az unalmas toronyház sémák elkerülése végett ráadásul nagy hangsúlyt fektetett a szintek külső és belső kapcsolataira és a szerkezet átláthatóságára. Mindezek mellett az okos helykihasználás révén játékra is kiválóan alakalmas. A villában van egy kétszintes nappali, lift, tetőtéri medence és erkélyek.  A világítást napenergiával működő LED biztosítja.

Paul Rudolph és Tadao Ando tervezőpáros kezét a minimalizmus vezette amikor ezt a szellős és nyitott tengerparti otthont, Dylan House-t megalkották. A padlótól a mennyezetig érő ablakok nem csak a természetes fény útját teszik szabaddá, de azt is lehetővé teszik, hogy több oldalról lehessen vele/benne játszani. A ház három szintje öt élettérre tagolódik, úgy mint: nappali, konyha, hálószoba, fürdőszoba és a tetőterasz.

Az Emerson House egy modern babaház, egy tökéletes otthon, egy kicsiny ám annál modernebb játék-család számára. A szintén Tim Boyle megálmodott babaháznak hat szobája van, nappali, konyha, dolgozó- és hálószoba, fürdős és gyerekszoba. A nyitott alaprajz és a hatalmas ablakok nem csak a természetes megvilágítás de a könnyebb játszhatóságnak is sokat segítettek. Ráadásul a napelemes LED-ek mellett olyan extrák fokozzák a babacsalád kényelmét, mint a két kandalló vagy az üveg tolóajtók.

A berendezési tárgyak külön megvásárolhatóak, ahogy a fából készült család is. Bár ez utóbbiak nem nyerték el a tetszésemet - a biomorf formák modernizálása még mindig zsákutca nálam. És természetesen a kis házak minden egyes eleme és összes felhasznált anyag gyermek és környezetbarát.

Forrás: brinca dada

1 komment

Címkék: játék gyerek babaház

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr853194859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnaPanni 2011.09.01. 11:14:32

Neeee, egy babaházban legyen kreativitás a gyerek számára. Ezek remek kis makettek, de babaháznak olyan rideg. Pedig én szeretem a modern cuccokat, éljen a beton, de ez akkor sem kellene ekkorában, ha ingyen dobálnának vele. Normál méretben a harmadikon elméláznék egy kicsit.
süti beállítások módosítása