Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Itt az idő játszani!

2011.11.04. 16:39 felhasznalo

Szomorú, de tény, hogy világszerte egyre gyakoribb probléma az elhízás a gyerekek körében is - persze, főleg a nyugati civilizációban -, aminek egyik oka, hogy egyre kevesebbet mozognak, tombolnak, játszanak a kölkök. A statisztikák szerint a brit gyerekek 64 százaléka hetente csupán egyszer vagy egyszer sem játszik a szabad levegőn, ami szerintem döbbenet. Ezek után nem csoda, ha a brit gyerekek 31 százaléka túlsúlyos vagy konkrétan elhízott.

Martin Spurway szeretné, ha a gyerekek többször randalíroznának az udvarokon és játszótereken, így kitalált a Moosh karórákat. Ezekkel az órákkal a gyerekek kapcsolatba léphetnek egymással - bluetooth útján -, kvázi jelezve, hogy itt az idő, játsszunk!  Sőt, a teljesítményt isPersze, ebből már nem zárható ki a virtuális játék sem, így az órák segítségével online jelvényeket is lehet gyűjteni, miközben a közösségi oldalakra feltölthető, hogy aznap éppen mit működtek a gyerekek együtt. Arról sem feledkezett meg a tervező, hogy a gyerekek között létezik a gyűjtő-őrület, így a karórák szíját cserélhetőre tervezte.

Mondjuk, más kérdés, hogy rég rossz, ha a gyerekeknek már ahhoz is kütyü kell, hogy focizzanak vagy fogócskázzanak egyet. Arról nem is beszélve, hogy péklapátot az olyan szülőnek, aki inkább megvenne egy ilyen készséget, ahelyett, hogy lemenne a kölkével rúgni egy kicsit a bőrt. (Ítélkező-énemet hallhattátok, bocsánat.)

Moosh Watches Interview from Martin Spurway on Vimeo.

Forrás: Martin Spurway

1 komment

Címkék: design játék sport gyerek egészség gép játszótér kert

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr813070296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.04. 23:59:58

Tényleg sajnos nagyrészt nem a gyerekeken múlik, hogy nem játszanak... Ha a szüleiktől nem tanulták meg, hogy ez jó, és érdemes csinálni (és érdekesebb mint a számítógép), akkor azon már egy karóra se sokat segít... Persze a társak motivációja tényleg jó, de az már kérdéses, hogy mennyit használ, ha már a játékban is a teljesítmény a lényeg. Arról már nem is beszélve, hogy a közösségi hálókon való lógás helyett inkább a valós közösségekbe beilleszkedést kéne támogatni... A magam részéről nem támogatom ezt a szerkentyűt:).
süti beállítások módosítása