Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Vérzokni

2011.11.09. 12:18 zaphodbb

Egy vérmedve erejéig már volt szó a gyerekbarát kórházi környezetről. Ez a Mikulás zoknis transzfúzió is nyugodtan egy kalap alá vehető a mi vérmedvénkkel. Bár a tervező, Kiseung Lee Helsinkiből kicsit más megközelítéssel készítette a vérzoknikat. Arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a véradás ajándék, akárcsak a kandallón zoknikban rejtőző karácsonyi ajándékok. A vérzokni jelképe annak, hogy egy olyan nagylelkű gesztussal, mint a véradás, könnyen valakinek az életét menthetjük meg.

A zoknikat a szeptemberi Helsinki Design Week-en mutatták be, természetesen csak vörös festékkel megtöltve. Üzenete a tervező szerint az, hogy aki egy ilyen vérzoknit megtölt vérrel, az életet ajándékoz és saját magát Mikulásnak érezheti kicsit.

Forrás: Lee Ki Seung

3 komment

Címkék: design kiegészítő gyerek kórház egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr683360428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsildi77 2011.11.09. 13:03:50

Akár milyen nemes 5let vezérelte, de akkor is ez nekem bizarr! A hideg kirázott tőle!

2011.11.09. 18:23:33

Igen, szerintem is picurit bizarr. De azért nem olyan vészes... A betegeket kellene megkérdezni:D!

Schusy 2011.11.09. 22:22:48

nekem tetszik, és valóban ajándék :) Még ha én nem is adhatok vért :(
süti beállítások módosítása