Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Hóember-invázió 1.

2011.11.24. 17:06 felhasznalo

Öcsém kedvenc dalocskája volt kiskorában a Hóhember-hóhember, akinek hóból volt a lába, meg répából az orra, így talán nem csoda, hogy különös vonzódást érzek a hóemberek iránt. És mivel van egy olyan aggodalmam, hogy idén sem lesz szép havas karácsonyunk, arra gondoltam, csempésszünk ezúttal hóembereket magunk köré, ahová csak lehet. A karácsonyfára, a terített asztalra, a polcokra és ablakokba. Két részben, mert annyi mindent találtam.

Ha már tél és közelgő ünnep, akkor nézzük, milyen hóemberek kerülhetnek a karácsonyfára:

Mogyoróból hóemberdísz, igazi cukiság, lássuk be. Sőt, akár még a szaloncukrot is kiválthatjuk vele, ha hagyjuk a gyereknek, hogy apránként feltörje és megeszegesse.

Olvasztott hóembert készíthettek egy ragasztópisztoly segítségével. Tulajdonképpen ez nem más, mint egy adag ragasztó megolvasztva, majd kihűtve, aztán kidekorálva. Jó móka lehet az elkészítése is.

Kéznyommal díszített dísz, ami nemcsak csodás éke lehet a karácsonyfának, de tökéletes ajándék lehet a nagyszülőknek is, ha a gyerek praclijával festjük meg.

Pirulós hóember? Miért ne? Lehet, hogy a fagy egy hóember arcát is kicsípi? Mindenesetre igazán kedves hóemberek készültek ezekből az egyszerű, fehér díszekből egy kis festéssel. Mi más kellene még egy szép Karácsonyhoz, mint egy mosoly a fa alá... 

Ezzel a fonál hóemberrel könnyedén elboldogulhat bárki, igazán könnyű elkészíteni, nem kell hozzá kötéstudás. Viszont milyen jól mutat a bejárati ajtón, ha épp nem egy koszorút szeretnénk felaggatni rá!

Egy kicsit már bonyolultabb ez a hóember filcből. Már csak azért is, mert nem elég elkészíteni hozzá a filcgömböket, hanem még tűzni is kell egy keveset, hogy ilyen mosolygós kis arca legyen. Mondjuk, én a sapkáját sem tudnám elkészíteni, de hátha Ti ügyesebbek vagytok.

Ez a hóemberes dísz ugyanúgy készül, mint a fenti kék praclinyomatos, csak annyi a különbség, hogy itt az ujj-hóemberek még aprócska sálakat is kaptak. Hátha nem kapnak így torokgyulladást a téli szünetben.

Golflabdából is készíthetünk díszt, ha esetleg van otthon pár darab elfekvőben, vagy ha apa úgysem veszi észre, hogy kilopkodjuk a készletéből. Bár szerintem a jóval olcsóbb és könnyebben beszerezhető pingponglabdából is jól mutathat.

Az ökotudatosság és a recycle jegyében íme egy hóember villanykörtéből. Ha van otthon pár kiégett körte, akkor ragasztózzuk be, majd hempergessük bele egy csillámmal teli tálba. Aztán jöhet egy kis díszítés, rajzoljunk neki arcot és kész.

Nem maradhat ki a legegyszerűbb verzió sem, a sólisztgyurma hóember. Nálunk úgy készül, hogy 1 rész só, 1 rész liszt és annyi víz, amennyit felvesz - plusz egy icipici olaj. Ha megszáradt a radiátoron, jöhet rá egy kis festék.

Hóember girland pompomból vagy hungarocell labdából. A legkisebbek is segíthetnek benne, és igazán szemet gyönyörködtető lesz a végeredmény. És még a kinőtt, vagy fél pár zoknikat is felhasználhatjuk hozzá a recycle jegyében.

Ha sok sör fogy a családban, mostantól ne dobjátok ki a kupakokat. Ugyanis egy kis festékspray és némi akril segítségével ilyen helyeske hóemberek készíthetők a söröskupakokból.

Ha a nyári felújításkor néhány festékhenger érintetlen maradt, és most csak árván várja a következő festést a szekrényben, vegyük elő. Jobb sorsra is érdemesek lehetnek ezek a segédeszközök. Mert ilyen hóember lehet a festőhengerekből.

Persze, mielőtt feldíszítjük a fát, előtte még vár ránk a lakás dekorálása is. És pár hóemberes dekoráció egészen biztosan jól mutat majd egy polcon, az ablakban, a falakon:

A legegyszerűbb módon talán papírtányérból készíthetünk hóembert. Így valahogy.

Persze, ez a spárgából gurigázott hóember sem nehéz eset. Csak macskák közelébe ne tegyük, mert akkor biztosan vége. A gyerekeket talán kibírja.

Ha már az ünnepi készülődést is áthatja otthon a sütemények illata, tálaljuk azokat egy ehhez hasonló hóember-kosárkában. Kartonból vagy vékony falapból is megcsinálhatjuk, lehet, hogy még a zöldség is jobban fogyna belőle.

Hóember és társai vécépapírgurigából nem kevés filccel díszítve. Kis fagyöngy és festék is kell hozzá, de hát nem aranyoskák?

Áttetsző flakonokból és némi izzósorból készültek ezek a világító hóemberek. Mondjuk, itthon pont ilyen formájú flakonokat még nem láttam, de ez nem számít, más alakúból is jól fog kinézni. És még éjjeli fénynek is használhatjuk őket a gyerekszobában.

A gyerek nemrég tanult meg pompomokat készíteni, ahogy azt már említettem. Így nálunk egész biztosan helyet kap egy ilyen pompomhóember.

De az is lehet, hogy inkább ennek a fülvédős kis pompomhóember cukiságnak veselkedünk majd neki. Még meglátjuk.

Ha Karácsony, akkor jöhetnek a fények is. Mécsestartó hóemberben még jobban táncolnak a vidám és meleg kis lángok.

Hóember borotvahabból és folyékony ragasztóból. Azt nem tudom, hogy vajon a Technokol jó választás lenne-e hozzá, mindenesetre igazán mutatós kép, képeslap lehet belőle. 

Hóemberes dekoráció készülhet muffinsütőből is. Sőt, ha a másik oldalát adventi naptárként használjuk, kétfunkciós tárgy lehet belőle, duplán megéri a belefektetett pénzt és energiát. Ráadásul tartós!

Az ünnepi asztal mellé igazán jól illene egy hóemberes szék. Sőt, nem is egy, hanem 6-8-10, vagy még annál is több.

Akár a kilincsekre is felaggathatjuk ezeket a festékszín-mintákból készült hóembereket. A barkácsáruházakból marékszámra, ingyen elhozhatók, és nemcsak ez az egyetlen felhasználási lehetőség rejtőzik bennük.

Ha már a hűtőszekrények jó része fehér - és odabent jeges fagy uralkodik -, adja magát hogy ebből a háztartási gépből is hóembert varázsoljunk öntapadós tapéta vagy matrica felhasználásával. Aztán megeheti a karácsonyi maradék halat is akár.

Ha valaki ügyes, akkor meg is kötheti, ha nem, akkor egy kidobásra váró pulóverből is elkészítheti ezt a rámázott hóembert. Ezt is használhatjuk koszorú helyett, akár a bejárati ajtó díszeként, akár a falra akasztva.

Horgolt hóemberek, amelyek egy tálkában összerendezve is jól mutatnak, de akár egy kis akasztóval a fára is feltehetők. Vagy az ajtógombokra, kilincsekre is aggathatók.

Hóemberekből készíthetünk adventi naptárat is, ami nemcsak meglepetéssel szolgál az ünnepre izgatottan váró gyereknek nap mint nap, de még remekül dekorál is.

És az sem baj, ha nemcsak a lakás különböző pontjaira és a fára, hanem a fa alá is kerül a hóemberekből. Jöhetnek a hóemberes ajándékok és ajándék-kiegészítők

Akkor kezdjük azzal, mikor a csomagolás része a hóember. Gombokból ilyen kis falat hóemberes ajándékkísérőt készíthetünk. De ugyanezt a verziót én simán el tudom képzelni pólón, babaruhán, sálon, sapkán is. Akár kicsit bonyolítva némi festéssel is - szem-száj, no meg a répaorr.

Forró csoki hóemberrel - igazán jó kis ajándék lehet, ha a családban nem dívik a túlköltekezés hagyománya a szeretet ünnepén. Ha meg mégis, hát sebaj, kollégáknak, óvónéniknek, tanítóknak, csoport- és osztálytársaknak is remek ajándék. Sok minden nem is kell hozzá: forrócsoki-por - rosszabb esetben kakaó -, pillecukor, a mézeskalács meg már csak ráadás.

Egy ilyen hóemberes póló még a kisiskolásnak is jó ajándék, és különösebb varrnitudás sem szükségeltetik hozzá. Maximum annyi, mint egy gombfelvarráshoz, azt meg még én is tudok.

Hóemberes ceruzával meglephetjük iskolás gyerekünket, vagy az iskolai ajándékozáshoz kihúzott osztálytársat. Alsóban még fix a siker, felsőben már esetleges, de nem reménytelen, ha lány lesz az ajándékozott.

Zsebbe való ez a hóemberes adventi naptár, amihez nincs más alapanyagra szükség, mint egy lapnyi csomagolt rágóra és két alkoholos filcre. Az ünnephez illő díszcsomagolás nagyot dob az összképen.

Ez a kedves kis hóember fababa, hűséges társa lehet egy kisgyereknek, elfér egy nadrágzsebben, és bármikor előkapható, ha egy kis támogatásra, vigasztalásra vágyna a csemete. Meg persze játékra is alkalmas, úgy nem mellesleg.

Ez az ötlet szerintem egyszerűen zseniális! Ajándékozz hóember-hógolyó szettet beltéri csatákhoz! Ha beteg a gyerek, vagy nincs kedvetek kidugni a lakásból az orrotokat, akkor is indulhat a dobálózás, és még attól sem kell félni, hogy az ablakok-tükrök törni fognak. Én simán pompomból is elkészíteném, de nyilván bolyhos anyagból varrt labdákból még szuperebb.

Forrócsokizáshoz még egy hóemberes ötlet - keverőkanállal is meglephetjük szeretteinket. Nemcsak jól néz ki, de gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul finom is.

Ezt a hóemberépítő-készletet már bemutattuk tavaly is, de idén sem veszített semmit aktualitásából és zsenialitásából. Már csak havat kell hozzáadni, remélhetőleg kegyes lesz a decemberi-januári időjárás és fel is használhatja az ajándékozott.

Cuki hóembercsattal díszíthetjük a kiskirálylányok hajkoronáját az ünnepen, biztos vagyok benne, hogy az óvodás kislányok örömmel bontanának ki egy ilyen ajándékot is a fa alatt.

Frenetikus kis fricska ez a hóember öltöztető szett. Ugyanúgy mágneses, ahogy sok öltöztetős-babás szett, a gyerekeket is lefoglalja, a felnőttek arcára pedig biztos mosolyt csal.

Az én gyerekem odavan a tiktakért, nem tudom, hogy másé ugyanígy van-e. De azt lefogadom, hogy egy ilyen csomagolású hóember-tiktakért bármelyik kisgyerek megveszne, bár egy felnőtt sem utasítaná vissza.

Ne menjetek messzire, mert még jön sok-sok más hóember holnap, egy másik posztban! Úgyhogy folytatása következik...

 

2 komment

Címkék: kiegészítő gyerek ünnep szülő anya apa tél ajándék kreativ idea gyerekszoba hellókarácsony sk dekor csecsebecse ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr943388445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.24. 22:26:42

Egy darabig még azt hittem, hogy megvan a kedvenc hóemberem a felsorolt lehetőségek, közül, aztán rájöttem, hogy reménytelen választani...:D De azért azt a forrócsokis-kanalat nem lehet szó nélkül hagyni;)! Kíváncsian várom a folytatást!
süti beállítások módosítása