Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - A fél pár zoknik dicsérete

2011.11.16. 10:35 felhasznalo

Nem tudom, Nálatok hogy van ez, de nálunk egészen biztosan lakik egy házimanó, aki rendre elcseni a zoknik egyik felét. Mivel mindig reménykedem benne, hogy majd előkerülnek - és olykor ez meg is történik -, egy zacskóban gyűjtöm ezeket az árván maradt zoknipárokat. De hogy mit csináljak velük, ha sosem lesz meg a párjuk? Hasznosítani fogom őket: azt már megmutattuk, hogy készülhet belőlük adventi naptár, de még sok egyéb más is.

Készíthetünk belőle zoknidakszlit, amire még én is emlékszem az iskolai napköziből. Nem bonyolult, és nagyon szerethető. Martha Stewart oldalán egy karácsonyiasított tacskót találtam.

De csak úgy simán, agancsok nélkül is tündéri, és a Little Black Teapot blogon azt is bemutatják lépésről-lépésre, hogyan álljunk neki a zoknikutyának.

Hasonlóan cuki, ha nyuszit formázunk belőle. Kisebb gyereknek elkészíthetjük csörgőnek is, ahogy azt a Homemade by Jill blogon láthatjátok.

Nagyobb gyerek ölelgethető alvónyulat is kaphat, ha kreatív őse kezelésbe vesz egy zoknit.

A Design Sponge ötletét nézegetve meg kell állapítanom, hogy az sem rossz megoldás, ha csak varrunk, de nem hímzünk, vagyis minimálban, díszítés nélkül készítünk majmot, elefántot vagy kutyát.

És ha már kutya, ne feledkezzünk meg örök ellenségükről, a cicákról sem: a Kayaboo blogon erre találhattok útmutatót.

Zafi bloggerina kedvéért és két szép szeméért ebből az állati felsorolásból természetesen nem maradhatnak ki a baglyok sem. A Whimsy Loft blogon Zafi kedvencét mutatják be, ha nem lennék béna, még meg is csinálnám neki Karácsonyra!

Talán nem is lehet egyszerűbben hasznosítani egy fél pár zoknit, mint ha polip készül belőle! Szerintem ezt a legkisebbekkel is megpróbálhatjuk, hadd jusson nekik is a mókából.

És bár már mutattunk Nektek egyszer egy paripát, álljon itt zoknifejű fivére is. Igaz, a Light Blue Grey blog projektjéhez a zokni csak egy a sok egyéb alapanyag közül, de az eredmény annyira pompázatos, hogy muszáj volt betennem.

A legutóbbi ötlet nemcsak kedvencet jelent, de egyúttal játékszert is, és nincs ez másképp a következővel sem. Ecsetekből már megmutattuk, hogyan készíthettek a gyerekeknek horgászszettet, de amikor tél van és hó és jég és hideg, akkor a pancsolós horgászatnak lőttek. Helyette viszont lehet zoknihalakra vadászni!

A mitikus lények sem maradhatnak ki: hát ki tudna ellenállni egy ilyen elbűvölő zoknisárkánynak? Biztos vagyok benne, hogy még tüzet sem okád.

Persze, állatok helyett készíthetünk zokniból emberféléket is. Például csontvázat, ha a gyerek imádja a borzongató dolgokat.

De akár babát is. Bár a Designs by Kasia zokniemberkéje igazából egyúttal tekebábu is, így rögvest két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nemcsak ölelgetni lehet, de leütni is.

Meghatározható formák mellett jöhetnek a kissé amorf, szörnyen cuki lények. Zokniszörnyek a Favecrafts-ról.

Még egyszerűbb, de annál pofásabb verzió az, amit a Dawandán leltem - ezekért a nyelvlógatós szörnyűségekért teljesen odavagyok.

És hát Supersockmonkeys hatalmas, hajlott fülű zokniszörnye sem hagyta hidegen a szívem, legszívesebben jól megcibálnám a füleit.

Végül kicsit foglalkozzunk a Karácsonnyal is, hiszen már nagyon itt topog az ajtó előtt. Bármennyire is tökéletes ajándék válhat a fenti sereglet bármelyik tagjából, most mutatunk néhány olyan példát is, ami direktben köthető a nagy ünnephez. Gondoltátok volna, hogy zokniból készülhet karácsonyfadísz is?

De ha a hóembereket nem szeretnénk a fára pakolni, kitehetjük őket karácsonyi dekorációnak is. Elolvadni a fűtött szobában sem fognak, az egészen biztos.

Ti mit kezdtek a fél pár zoknikkal?

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek szülő anya apa ajándék kreativ jármű idea öko recycle textil gyerekszoba hellókarácsony sk dekor ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr243386543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása