Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Az elefánt inspirálta teknős

2011.12.06. 08:55 felhasznalo

Ikonikus darab a Vitra elefántja, szinte mindenkinek ismerős legalább halványan, még annak is, aki amúgy kicsit sem rajong a designért. Aki meg igen, az meg nem fog meglepődni rajta, hogy más tervezőknek is ihletet ad. Az 1940-es években született elefánt legújabb leszármazottja ily módon - bármilyen meglepő - egy teknős, egész pontosan Turtle/Turtle, akit Cory Grosser álmodott meg.

A minimalista ülőke-szék-játéknem véletlen lett teknős formájú - hiába tekinthetjük felmenőjének a Vitra elefántot: a tervező lánya odavan a teknősökért, a papa pedig különösen a tengeri teknősökért, amelyeket a kihalás fenyeget. Az első darab a WWF jótékonysági aukciójára készült és ott is kelt el, most pedig a tervező reményei szerint a jelenleg elérhető limitált, számozott széria után talán megkezdődhet a Turtle/Turtle tömeggyártása is.

Forrás: Kickstarter

1 komment

Címkék: design gyerek szék gyerekszoba csecsebecse kisbútor ülőke

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr993441914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőkeherceg-bombanője 2011.12.07. 23:23:28

És azért is nagyon praktikus, mert pont bele tud akadni egy ekkorka gyerek lába, mint amekkorát az illusztráció mutat.
süti beállítások módosítása