Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Különleges Gömbök

2011.12.15. 10:01 szuperapu

A karácsonyi gömbök terén is elkényeztet minket a piac, bármelyik lakberendezési nagyáruház vagy barkácsbolt ez irányú kínálata könnyedén elfelejteti velünk a kádár rendszerbeli gyermekkorunk ingerszegény környezetét. Szóval mind mennyiségi mind minőségi téren kategóriákat léptünk előre, de valahogy mégis hiányérzete támad a magamfajta vizuál-gourmetnek, hisz például a karácsonyi gömbök még mindig csak karácsonyi gömbök.

De szerencsénkre van már internet, s az internetnek az ő csodálatos bőségszaruja, ami ontja magából a csodásabbnál csodásabb készségeket, ha kell, ha nem. Most épp kell, merthogy lassan öltöztetni kellene a fenyőt. Tehát kedves internetező gyerekek, összeszedtem 10+1 rendhagyó, vagy épp csak érdekes gömböt, ha véletlenül rendhagyó vagy épp csak érdekes karácsonyfára vágynátok az idén.

1. Pantone gömbök. A színrendszer idén teljesen elszabadult. Nincs az a terület ahová a designerek ne csempészték volna be, hát miért épp a karácsonyfa maradna ki a szórásból? Ugye. Minimál, de színes, és ha gyerekünket grafikusnak szánjuk a pedagógiai vonalat is kipipálhatjuk.

Forrás: seletti

2. USB képgömb. A változatosság jegyében. Bármilyen kép rátölthető, sőt akár több is, de maga borítás kellemesen és visszafogottan klasszikus bordó. Találkozik a régi és az új. Ráadásul az ünnepek elmúltával digitális asztali képkeretként élhet tovább.

 

Forrás: esaleschina

3. Rolleiflex. Ha már a trendeknél tartunk. Biztos van valami technológiai jelentősége, hogy fotós berkekben a retró vonalat pont az e típus erősíti az idén, de én ezt kívülállóként nem igazán vágom. Viszont díszként is pofás, tehát itt a helye a válogatásban.

Forrás: MoMa Store

4. Üveggömbök. Mármint az igazi fújt és kézzel készített. Belsejében az ünnepkör klasszikus toposzaival, illetve amit az anyag és a mester kézügyessége enged. Nekem vannak azért kétségeim a súly és a funkció összefüggéseit tekintve, de egy biztos: nagyon jól néznek ki!

Forrás: etsy.com

5. Gránátos. Tudom-tudom. Most sokan a fejükhöz kapnak… De muszáj egyet az abszurdisztán tag jegyében is. És ez tartalmilag annyira ellentmond az ünnep szellemének, ugyanakkor formailag annyira illeszkedik, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül. Szóval szerintem vállalható.

Forrás : Weare Dorothy

6. Angry Birds. Megint, most is. Mindenhova beszüremkednek ezek a jószágok, a karácsony sem menekülhet. Én személy szerint nem értem a kultusz mibenlétét, de meghajlok az igények előtt, és végső soron viccnek azért nem annyira durva.

Forrás:amazon.com

7. Terrárium. Bárki elkészítheti ezt a kis mini keretet a hobby boltokban kapható átlátszó gömb felhasználásával. Karácsony elmúltával is mutatós dekor elem lehet, de az ünnepkör ősi üzenetét akár fa nélkül is hordozni képes. Telitalálat a maga nemében.

Forrás: inhabitat

8. Recycle. Az átlátszó gömböket a – hála az égnek – egyre divatosabb újrahasznosítás jegyében színes magazinok darabjaival is meg lehet tölteni, vagy akár a papírból is lehet gömböt kreálni némi kézügyességgel. Lustábbak és/vagy tehetősebbek rendelhetnek online.

Forrás: etsy.com

9. Pulóveres. Főleg kültéri gömbökön praktikus a skandináv ízeket idéző kötött burkolat. De kizárólag ilyennel felöltöztetve a fenyőt kimondottan hangulatos és vidám karácsonyfát tudhatunk magunkénak. Változatos mintákkal rendelhető, bár lehet hogy későn szólok…

Forrás: etsy.com

10. Gombos. Szintén egy jó ötlet, mondhatni bájos. Hungarocell gömbre ragasztva a gombokat bárki olcsón és egyszerűen legyárthatja a saját kollekcióját, a saját kedvenc színével. Vagy ha drága az ideje akkor megvásárolhatja a neten.

Forrás: etsy.com

10+1. Hőlégballon. A végén egy kis kakukktojás. Egy hagyományos gömbből készült dekorációs elem, természetesen leírással. Persze a fára is felkerülhet…

Forrás: The cheese thief

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő ünnep művészet kreativ abszurdisztán recycle textil hellókarácsony sk dekor csecsebecse etsy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr903314099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása