Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Az igazság a polcon

2012.02.06. 15:44 felhasznalo

Nálatok mit szoktak reggelizni a gyerekek? Előfordul, hogy különféle gabonapelyheket kapnak a kis tálkájukba, mert azt legalább biztosan megeszik, gond letudva? Persze, meg is nyugodhat a szülő, hiszen a pelyhek köztudottan különféle vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak dúsítva - már, ha igaz ez egyáltalán -, meg tele is van rostokkal, és akkor legalább a gyerek eszik valami egészségeset. De tényleg?

A frászt. A különféle reggelizőpelyhek kifejezetten egészségtelenek, ha másért nem, akkor azért, mert olyan mennyiségű cukor van bennük, amikkel rövid távon egy elefántot is egy életre diabéteszessé lehetne tenni. Persze, nem gondolom, hogy sosem szabad a gyereknek reggelizőpelyhet adni, de rendszert csinálni belőle egészen biztosan nem jó. Még akkor sem, ha cuki kis állatfigurák kínálgatják magukat a dobozokon nagy mosollyal győzködve a gyereket, hogy engem, engem vetess meg anyáddal!

Ron English jóvoltából egy los angeles-i bolt polcain azonban megjelent az igazság: olyan reggelizőpelyhes dobozokat tervezett és helyezett el több üzletben egy gerilla akció keretében, amelyek kendőzetlenül tárják a gyerekek és a szülők elé a gabonapelyhek valódi arcát. A hatalmas mennyiségű, hízlaló, cukorbetegséghez vezető, és imígyen lassan ölő szénhidrát tartalmú pelyhek valódi arcát. A cuki állatfigurákon keresztül, nem kevés humorral - vagy inkább szarkazmussal. Megvennétek a gabonapelyhet a gyereknek akkor is, ha ilyen lenne a hivatalos csomagolása?

Forrás: Popaganda

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek konyha szülő egészség étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr154071183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása