Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Saját készítésű kisház - 1. rész

2012.11.23. 10:35 Szalai Juli

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Gyerekszobában írhatok, kimozdulva egy kicsit a saját kis megszokott közegemből, a Lakásműhelyből. Egy olyan hat részes sorozatot hozok vendégül nektek, melyben egy dizájn szempontjából és funkcionálisan is hátrányos helyzetű gyerekházikó átváltozását mutatom be, heti rendszerességgel.

Lévén karácsonyi ajándékról van szó, utolsó állomásként december 25-én reményeim szerint nemcsak a befejező simításokról fogok tudósítani, hanem majd a célszemély lelkes ovációjáról is.

Az álom:

2012-11-20_kishaz02.jpg

Forrás: ikatbag.com

A jelenlegi helyzet: Az alábbi képeken látható kisház 5 000 Ft körüli áron kapható több játékkereskedésben is. A szerkezete a gyerekkorunkból már jól ismert műanyag csőváz, amit mi anno otthon elég hamar sikeresen elkonvektoroztunk - a.k.a megolvadt - és így soha többet nem lehetett megépíteni, az egyenes házfal helyett a kanyart a szerkezet kevéssé tolerálta. Az emléke viszont élénken él bennem, ahogy 4-5 évesen a karácsonyfa alól kukucskálunk ki az elhúzható ajtajú sárga házikóból. Még az illatát is érzem, műanyag volt az is - egyem a kis szívét -, de legalább pontosan illeszkedett.

2012-11-20_kishaz01.jpg

Nem úgy ez a dzsungelkunyhó. A PVC-ből készült állatos borítás olyan szinten van elmérve, hogy a sarkoknál – ahogy a képen is látszik -, legalább 5 cm-rel rövidebb. Alul is olyan gyalázatosan fest, mint egy kinőtt nadrág, csak lobog a szélben. Az "ajtajáról" ne ejtsük sok szót, az alibiből van csak ott. Ablaka csak a háztetőn van, így egy 2-3 éves gyerek ki se lát belőle. Ennek ellenére nagyon levegőtlen, sokáig bent tartózkodni csak gyöngyhalász-palántáknak ajánlott.

E sok hiányossága ellenére az alap jó és használható, ezért azt a nemes célt tűztem magam elé, hogy én bizony a dzsungelt elfelejtve készítek egy teljesen új, textil borítást elhúzható ajtóval, kisablakokkal, virágládával, és virágokkal, levelekkel vagy netán baglyokkal addig cirkalmazom, ameddig a 6 hét alatt az időből futja.

Tartsatok velem az inspirálódás gyönyörű kisházai, a saját 3D-s látványterveim és a megvalósítás útján, csak az általában velem mutatkozó, göndörhajú kislánynak egy szót se!

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek kreativ textil gyerekszoba sk kuckó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr774903399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása