Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Barbie kezű koreai rovarok

2012.11.27. 08:51 Bohusek

Ha már korábban bőrkutyáról esett szó, és mi igyekszünk semmilyen anyaggal és fajjal szemben sem diszkriminatíve eljárni, bemutatjuk soron következő párosításunkat: a Mindentbelerovart! Ki mondta, hogy ne játszhatnánk gusztusosan megformált csótányokkal, cserebogarakkal vagy legyekkel? Szentül hiszem, hogy ami a tudásvágy és érdeklődés növekedését szolgáló játék vagy tárgy, befér a gyerekszobába - még ha esetleg a hús-vér - kitin és lágy rész - rokonokat esetenként sikongatva tessékelem is ki a lakásból.

A szöuli születésű és Sao Paolo-ban székelő Sang Won Sung - csak nekem szúr szemet az olimpiai összefüggés? - csodás, színes rovar dömpinget alkotott - persze, nem feltétlen gyerekeknek és nem feltétlen azzal a céllal, hogy játszanak velük. A hétköznapi használati tárgyakkal és gyakran játék elemekkel operáló koreai úriember csodás kreativitásról tett tanúbizonyságot. Nem tudom, velem van-e gond, de kicsiben én kiegészítőként is eltudnám képzelni ezeket a harsány kis lényeket...

A gondos megfigyelők pedig az újrahasznosítás egészen dicséretre méltó jeleit is felfedezhetik a műveken, egy-egy Barbie kéz és mezei játék babaláb formájában.  Bátrabb olvasóink egyéni megvalósításra tett kísérleteit nagy szeretettel várjuk!

sang-won-art-toys-chicquero-i-face-fly.jpg

sang11.jpg

sang13.jpg

sang4.jpg

sang7.jpg

sang5.jpg

sang17.jpg

sang1.jpg

sang15.jpg

Forrás: Sang Won Sung

1 komment

Címkék: design játék művészet öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr954924639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása