Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játszótérkép - Városi Tarzan

2013.07.15. 16:28 szuperapu

Rovatunk idei második helyszíne a Tarzan Park nem csak azért került a látókörünkbe, mert még annyira friss, hogy szinte ropog, mint az aljzatnak használt fenyőmulcs, hanem mert kategóriájában sok tekintetben különleges. Elsőként az tűnik fel, hogy több, mint egy játszótér, a legtöbb helyszíne inkább egy kalandparkra emlékeztet. Természetesen gyerek kivitelben.

A parkról zárt területű, és az épületekkel együtt mintegy 18 ezer négyzetmétert tesz ki. A játékok 8000 négyzetméteren találhatók, a parkosított terület nagysága pedig több mint 9300 négyzetméter. 7 játéktér található a Felhővárak, a Hintarét, a Liándzsungel, a Billegliget, a Zengőerdő, Picurvár és a Homoktenger. Melyekre több mint 40 komplex játszóeszközt telepítettek.

tarzan000.jpg

Az első amit kipróbáltunk a Felhővárak voltak. Nem véletlenül. Már messziről hívogatnak az impozáns tornyok és persze a vörös-sárga óriási csúszdák, amik közül a legnagyobb 10 méteres magasságból indul. A két vár kellőképpen megosztja a kiskorúak tömegét, és széles lépcsőknek közlekedőknek köszönhetően nem volt tumultuózus jelenet még annak ellenére sem hogy két napközitáboros csoport is jelen volt.

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

A másik nagy kedvenc a Liándzsungel volt a pókhálószerű mászókáival, az csúszkával és kötélhágcsó-hintáival. Nézni is kitűnő szórakozás ahogy a kismajmok minden kreativitásukat bevetik az élmény maximálásához.

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

A Hintaréten épp csak hagyományos hinta nincsen. Minden egyéb témában elképzelhető készség viszont igen. Meg még pár másik is. A kölköknek természetesen, aggályaim ellenére sem okozott gondot a rendeltetésszerű használatuk, így garantált volt a móka.

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

A Billegliget az a része a Tarzan Parknak ahol leginkább tetten érhető a kalandpark jelleg. Persze ez mindenféle biztonsági felszerelés, karabiner és heveder nélkül is biztonságosan élvezhető és játékosan teljesíthető. Akár többször is.

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

A játékterek között kakukktojás, vagy inkább unikum a Zengőerdő. Itt kicsit megpihenhetnek különböző hangokat és zajokat keltve a kiskorúak (a szülők meg elmenekülhetnek a büfé irányába). Van xilofon, három triangulum, és egyéb akusztikus csodák amikkel könnyedén felülírják a háttérzenének szánt kereskedelmi rádiót.

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

A park minden gyereknek felhőtlen kikapcsolódást biztosít, de a Picurvár területe kimondottan az apróbbakat célozza meg. A kis, csúszdával megspékelt mászóvár nekik kimondottan ideális. Vagy egyfajta beszoktató terepként szolgálhat a kicsit félősebbek számára...

tarzan000.jpg

Az egyetlen helyszín, ami kicsit csalódás volt az a Homoktenger. Persze ez is párját ritkítaná bárhol máshol, de itt kicsit ingerszegénynek hatott. Lehet persze homokozó játékokat kölcsönözni (ingyen és bérmentve) de ez a manapság dívó szokást, miszerint a lakótelepi játszótereken is közösben vannak hagyva a játékok, macerás dolog. Arról nem is beszélve, hogy az egyébként óriási homokozóba elférne pár kisebb játékelem, esetleg a kicsit távolabb lévő kis faházat is ide lehetett volna rakni.

tarzan025.jpg

Az egyik területhez sem köthető óriási mókuskerék és a biciklis körhinta is zseniális, ahogy az ötlet is, hogy sportszereket lehet pusztán letét fejében kölcsönözni.

tarzan000.jpg

tarzan000.jpg

A negatívumokat ezen felül szinte keresni kell. Az infrastruktúra a hely jellegéből adódóan tökéletes, árnyas fák alatt rengeteg pad és kuka van (amikbe elvileg akár szelektíven is dobhatnánk a szemetet, ha lenne rajtuk piktogram), viszont egyetlen csap sincs telepítve. Van persze egy külön épület a mosdók és toalettek számára - ami nem mellékesen minden tekintetben az országos szint felett áll - és büfé is van, de akkor is...

Tudom, a belépőjegy ára sokaknak borsosnak hat (én személy szerint a felnőtt kísérőjegy volumenét átgondolnám), de ezért a pénzért kulturáltan és biztonságban pöröghetnek a gyerekek. Előbbire kiváló példa a párját ritkító baba-mama szoba minden igény kielégítő berendezése, és felszereltsége, mikrohullámú sütővel, pelenka-szemetessel és pelenkával (!). Utóbbira pedig a minden egységnél megtalálható animátorok, akik a rendeltetésszerű játékhasználatot és ezzel a kölkök testi épségét vigyázzák árgus szemekkel.

tarzan000.jpg

De persze van kedvezmény, a park a vendégeit június 15-től visszavonásig nyitási árakkal várja, az újpesti látogatók, csoportok pedig további jelentős kedvezményeket élvezhetnek. És elfogadnak SZÉP kártyát is. Szóval kihagyhatatlan lehetőség, hogy a kis betondzsungel-lakók kiszabaduljanak egy kicsit a megszokott nagyvárosi közegből!

Info: Tarzan Park

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek játszótér játszótérkép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr595398983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása