Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Megfesthető hangszereket minden oktatási intézménybe!

2014.01.22. 14:59 Bohusek

Amikor azt hiszem, már megtaláltam a legérdekesebb, leggusztusosabb játékhangszert, mindig kiderül, hogy ez még semmi! Bár úgy gondolom, a zene szeretetének "elsajátításához" nincs szükség semmi extra segédeszközre magán a tiszta muzsikán kívül, a korábban bemutatott zeneszerző játékok és az alábbi, szerintem zseniális eszköz elképesztő jótékony hatással bírhatna az oktatásban.

A Musicink talán azért lehet ígéretesebb társainál, mert a gyerekek pacsmagoló, festő ösztöneire is hat. Tehát két legyet üthetünk egy csapásra! Első lépésként a különböző hangszereket - dob, trombita, gitár és zongora - ábrázoló stencilek segítségével speciális, a Bare Conductive által fejlesztett "zenélő", vagyis elektromos vezető festékkel felmázoljuk egy papírra.

Ezután a festményeket csatlakoztatjuk - most kapaszkodjunk meg! - egy Sparkfun MPR121 szenzoros Arduino Duemilanove-hoz, mondjuk úgy, keverőhöz. Az Arduino lelke Bluetooth segítségével egy okostelefon alkalmazással áll kapcsolatban, amely a képek megérintésére működésbe lép, esetünkben hangot ad ki. Az eszközhöz egyébként nem kisebb zenekar adta hangját, mint a Londoni Filharmonikusok...

A keverőhöz 12 vezeték csatlakozik, így egyszerre akár egy tucat gyerek is játszhat zenekarosdit. A tervezők, Gilda Negrini és Riccardo Vendramin mindketten a technológia és a művészet, valamint a saját készítésű tárgyak, kézműves alkotások között szeretné megtalálni a kényes egyensúlyt. Azt kell, hogy mondjam, szerintem jó úton haladnak. A rétegelt karton csomagolásért pedig extra különdíj jár a részemről.

music02.jpg

music03.jpg

music01.jpg

music05.jpg

music07.jpg

music06.jpg

Musicink a gyakorlatban:

Forrás: Musicink

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek gép iskola hangszer óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr505754376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása