Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé – 15 iskolai cucc, amivel lelkesebben tanul majd a gyerek

2016.09.06. 13:58 felhasznalo

Itt van az iskolakezdés, itt van újra, és aligha hiszem, hogy sok gyerek találná szépnek ezt a tényt. Persze, lehet, hogy vannak kivételek, de azért a nagy többség valószínűleg kicsit szájhúzva tette be a lábát az iskola kapuján. Ám tehetünk azért, hogy a gyerek lelkesebben látogassa az oktatási intézményt, és otthon vagy a napköziben is szívesebben készítse el a házi feladatot.

És most nemcsak arra gondolunk, hogy ne kérdezgesd állandóan tőle, hogy mivoltasuliban, vagy ne egzecíroztasd azzal, hogy gyakoroljon még plusz öt feladatnyit, esetleg olvasson még félórát hangosan. Hanem olyan egyszerű dologra, amik az iskolatáskájába kerülhetnek, és amiket kézbe venni is jó érzés – arról már ne is beszéljünk, hogy emelni fogják a gyerek státuszát az osztály hierarchiájában. Igen, tudjuk, hogy ez felnőtt szemmel hülyeségnek tűnik, de emlékezz csak vissza a gyerekkorodra… Ugye, hogy nem az?

Kezdjük a füzetekkel! Egy jó minőségű füzet onnan ismerszik meg, hogy milyen papírból készült – mennyire bírja az igénybevételt, átüt-e a sima toll is rajta, vagy sem. No meg onnan, hogy milyen a külcsín. Mivel nálunk a design a fő szempont, így olyan darabokat kerestünk, amelyek funkcionalitásukban és külsejükben is különlegesek. Fontosnak tartottuk azt is, hogy ha lehet, kikerüljük a tanévkezdési tömegőrületet a boltokban, így mindegyik kiválasztott cucc webáruházban is megvásárolható, és kényelmesen, bankkártyával is fizethető.

  1. 4-6. osztályos lánykáknál tuti befutó ez a brit jellegzetességek grafikáival ellátott vonalas füzet. Különlegessége, hogy nem kell veszkődni a bekötésével, mert már eleve műanyag – zárható – tokban érkezik, plusz jár mellé egy toll is.

    fuz.jpg

  1. Egészen különleges atmoszférát árasztanak a Deluxe Dollz Design Circus újrahasznosított papírból készített spirálos, A4-es füzetei. Remek választás lehet azoknak a középiskolásoknak, akik ki akarnak tűnni a tömegből. Az egyik kedvencünk ez a Lucky kutyás darab, még mi is szívesen beülnénk vele egy unalmas megbeszélésre.

    lucky.jpg

  1. Érzékenyítsd gyermeked és a társadalmat az iskolai felszereléssel! Az Autistic Art füzetkollekcióját autizmussal élők művei díszítik, negyediktől felfelé használhatók az intézményekben. A színes, művészi értékkel bíró borítók belső oldalán még infókat is találnak a diákok arról, mi is az autizmus és hogyan lehet megpróbálni kapcsolatot teremteni az ezzel élőkkel.

    aut.jpg

  1. Ha táncimádó a csemete, ennek a gyönyörű fotóval ellátott füzetnek köszönhetően idén talán a matekot is megkedveli. A Danzarte kollekcióban vonalas és kockás füzet is kapható, a borítódesignokból pedig négyféle is van.

    danzarte.jpg

  1. A KarlaLina füzeteibe nem volt nehéz beleszeretnünk. Csodás grafikák, magyar termék, okos megoldások. A szarvasos füzetcsomag a hagyományos füzetek kedvelőinek ajánlott, a flamingós A4-es darab viszont nem félt újítani: itt a lapok vonalazása és fűzése pont 90 fokkal van eltolva, így jobb a lapok térkihasználása, és a kisebbek számára is könnyebben kezelhető.

    karla1.jpgflamin.jpg

  1. A Kiku Design próbál egyben levenni egy csomó terhet a szülők hátáról, ezért sulicsomagokat készítettek össze. De még milyeneket! Nem is tudom, melyikbe szerettem bele jobban: a geometrikus mintákba vagy a cethalasba?

    kiku.jpg

  1. A Két Egér Könyvesboltban pedig egész füzetgyár működik: itt a legjobb magyar kortárs grafikusművészek által megálmodott borítók között válogathat az egyszeri szülő, kiválszthatja, hogy milyen típusú füzetet kér, majd legyártják neki. Ha kell, egyszerre az egész tanévkezdésre való készletet. Tapasztalatból mondom, hogy egy Nagy Dia vagy Molnár Jaqueline grafikás füzet nagyobb becsületre tesz szert a gyereknél is, így talán kisebb az esély a szamárfülekre és firkákra.

    fuzet.jpg

  1. Szerintem nincs olyan generáció, akinél ne volna meg a radírgyűjtős korszak. De ha ezt ki is növik, radírra akkor is szükség van, és ha már kell, miért ne legyen nemcsak funkcionális, de egyben szórakoztató darab is? Amekkora jóságnak számít manapság minden, ami unikornis, ennek a radírnak tutira sikere lesz!

    unikornis.jpg

  1. Gondolunk ám a fiús szülőkre is! Van olyan radír, amiért ők is lelkesebben írnak majd, hogy használhassák. Ezek a műanyag katonára emlékeztető radírok ráadásul a szünetekben is adhatnak elfoglaltságot a gyerekeknek.

    katona.jpg

  1. A radír mellé ceruza is dukál, és bár ezzel most nem leszek a tanárok kedvence, de tuti, hogy egy ilyen csúzli cerkát beszerzek a gyereknek. Persze, papírgalacsinokat nyilván nem lőhetne ki vele – és nyilván hallgatna is rám -, de ekkora jóságot nem szabad kihagyni!

    csuzli.jpg

  1. Egy tolltartó is meghatározó hatással lehet a tanulásra. Az ömlesztős tolltartót a szülők nem szeretik, de a kölkök imádják, és még formálhatod a művészetekhez való hozzáállását is vele. A Nemzeti Galéria shopjában kapható ez az Avercamp festménnyel nyomott darab – talán nem veszik el az első héten.

    muzeum.jpg

  1. Ha inkább a geg az, amit értékel a gyerek, akkor csak bátran: hordja írószereit az iskolába egy palacsintában! Tutira az egész osztály ilyet akar majd hirtelen, igazi kis trendsetter tér majd haza a suliból délután.

    palacs.jpg

  1. Alsós csemetéknek is dukál a tetszetős tolltartó. Tanó Móni kézzel készített szépségei ránézésre is strapabíró darabok, bírni fogják a 10 hónapos kiképzést. És még az áruk is abszolút vállalható!

    tanomoni.jpg

  1. Nagyobbaknak a tanuláshoz és jegyzeteléshez jól jöhetnek a jelölőcímkék. Persze, egy egyszerű post-it is megteszi, de miért ne vinnénk ebbe is egy csavart? Elképesztően szépeket lehet találni, öröm lesz velük fellapozni a fizika tankönyvet. Na jó, majdnem.

    kokeshi.jpg

15. Tízórai nélkül senki ne induljon el az iskolába! Sőt, jobb, ha rögtön ebédet is bekészítünk, mert a tanórák sokszor délután kettőig-háromig is eltarthatnak. Éhesen pedig, mint az köztudott, nem lehet koncentrálni. Nem árt, ha a kaja a fogyasztásig megőrzi frissességét és állagát, ezért jó, ha dobozba csomagolunk reggel. Például egy Game Boy doboz még a nagyobb fiúknál is menőnek számít.

 

game.jpg

Neked melyik a kedvenced a fentiek közül?

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek tanulás művészet iskola papír tárolás csecsebecse ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr8411671728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása