Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Sarokba a matchboxokkal!

2017.07.20. 08:12 felhasznalo

A Candylab az a márka, amibe minden fiús szülőnek illik szerelmesnek lennie. Ők azok ugyanis, akik a csillogó hatvanas évek amerikai hangulatát, a modernizmust és minimalizmust, plusz a fajátékokat sikeresen összegyúrták - mégpedig játékautók formájában. Le a matchboxokkal, autózzon a gyerek ezekkel a szuper darabokkal!

candylab1.jpg

Aki odavan a hatvanas évekért, az odalesz ezekért a fajárművekért is, kétség nem fér hozzá. Nem csodálkoznék rajta, ha felnőtt férfiak is vágyakoznának egy-egy darabra ajándék gyanánt.

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek jármű kollekció fiú csecsebecse

Jótékonyságból épült márka gyerekeknek, gyerekekért!

2017.07.14. 10:38 felhasznalo

an egy gyerekeknek és babáknak szóló termékeket előállító márka, aki egyedülálló módon a világon a nyereségük 100%-át a világ árva és elhagyott gyerekeinek adományozza. Ők a From Babies With Love, és többt is érdemelnének egy puszta kis posztnál.

frombabieswithlove1.jpg

Amikor az alapító, Cecilia Crossley maga is szülő lett, természetesen egyre jobban kezdte érdekelni a világ gyerekeinek jóléte. Aztán egyszer csak belé hasított a gondolat: mi lenne, ha gyönyörű babatermékeket vásárolhatna úgy, hogy közben a rászoruló gyerekeket is segítené ezzel? A gondolat egyre mélyebbre fúrta magát Cecilia fejében, mígnem megszületett a márka, ami ezt a két dolgot egyszerre teszi lehetővé.

Szólj hozzá!

Címkék: design játék ruha jótékonyság baba csecsebecse

Építs betűket!

2017.07.13. 10:46 felhasznalo

Építőjáték, ami egyben edukatív is - na, a fejlesztő játékok közül ez tényleg pazar! Annyira, de annyira az, hogy simán bevezetném minden általános iskola első osztályában a szülők rémálma - vagyis az éjszakákon át vagdosni való betűkártyák - helyett. Tényleg.

A Kid O Toys kínálatából való Alphabuild készlet nemcsak funkciójában zseni, hanem kivitelezésében is. Egyszerűen szép és jól esik ránézni, és nyilván ez nem független attól az enyhe retrós beütéstől sem, ami a játék sajátja.

alphabuild1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek tanulás iskola csecsebecse építő

Fali installáció és játék is egyben

2017.07.03. 10:56 felhasznalo

James Paulius projektje a Sky Villages, ami a SPARK Brooklyn Gyerekmúzeum egyik interaktív installációja. Leírom ezt magyarul is: a lényeg, hogy egy olyan művészeti termék, ami egyben lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek a maguk szája íze szerint alakítsák.

skyvillages01.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek művészet gyerekszoba csecsebecse építő

Tévét a gyerekszobába!

2017.06.26. 10:19 felhasznalo

Nem, nem őrültem meg, ilyen tévét bármikor betennék a gyerekszobába. Tényleg. Mert hogy ezen nem az aktuális és kiborítóan színvonaltalan gyerekcsatorna fut, azt garantálom.

upwarsawtv01.jpg

Merthogy ez a tévé valójában csak egy csinos, fából készült doboz, amiben olyan műsor megy, amilyet a gyerek beleképzel és eljátszik benne.

upwarsawtv02.jpg

Mehet benne mexikói szappanopera a babák főszereplésével. Autós üldözés matchboxokkal. Vagy akár természetfilm a kedvenc műanyag állatokkal. Az biztos, hogy nem kell hozzá kábeltévé-előfizetés, sem áram, sem veszekedés, hogy édesfiamkapcsoldmárki!

Forrás: Up Warsaw

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gép gyerekszoba

Mintákból jeles

2017.06.19. 10:38 felhasznalo

Örök szívfájdalmam, hogy míg a gyerekruhák terén a tervezők igazán szabadjára engedik a fantáziájukat - mind szabásban, mind színekben és mintákban -, addig mintha a kamaszkorra kifogyna a lendület, hogy a felnőtteknek szánt cuccokról már ne is beszéljünk. Nyilván nem nyuszikákra és kiskacsákra vágyom egy-egy ruhán - bár végül is, miért ne? -, de azért jó lenne ugyanazzal a sokféleséggel találkozni a nagyoknak szánt boltokban is.

miszkomaszko1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek anya ruha lány csecsebecse

Amikor nem bűzlik a fejétől a hal

2017.06.12. 10:07 felhasznalo

Sőt. Kifejezetten gusztusos kis állatok Don Fisher - ki más? - halacskái és tengeri élőlényei. Olyanok, amikkel bátran meg lehet jelenni vízparton a horgászok között is, mert inkább hatalmas mosolyokat vált ki majd belőlük, nem a véres horgászösztönt.

donfisher1.jpg

donfisher2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design táska nyár tárolás úton csecsebecse

Sokoldalú, szimpla, szép

2017.05.05. 10:06 felhasznalo

A kiságyválasztás neuralgikus pontja a baba érkezésére való készülődésnek. Tök érthető, hiszen ez lesz az egyik meghatározó eleme a gyerekszobának évekig. Más kérdés, hogy vajon mennyire fogja használni a leendő tulajdonosa - nálunk például nem lehetett azt mondani,  hogy agyonhasználta.

A belga Childhome termékpalettáján viszont találtam egy olyan kiságyat, amit talán valóban ki lehet használni. A bükkből készült Childwood bútor designja igazán remek - pedig kiságy téren nem gondolnám, hogy annyi mindent lehetne már alakítani, ami formát ki lehet találni, már tutira megcsinálták. Vagy tévedek és nem.

childwood3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design alvás baba gyerekszoba kiságy

Zebraujjbáb házilag ennél egyszerűbben még nem készült!

2017.03.06. 09:46 felhasznalo

De tényleg. Rengeteg ujjbáb-ötletet láthattunk már, rengeteg papírral kapcsolatos DIY projektet találhatunk a gyerekeknek, de ennyire egyszerűt, ennyire bárkinek valót, ennyire gyorsan sikerélményt biztosítót és ennyire cukit még nem nagyon találtam.

zebra.jpg

Persze, ez is egy igazi homlokcsapkodós ötlet, a miértneméntaláltamki kategória, ugyanakkor részemről hatalmas riszpekt az IHeartCratfyThings bloggere, Rachel iránt. Aki meg a kép alapján nem jön rá, hogyan készül, az kattintson gyorsan a forrásra.

Forrás: IHeartCraftyThings

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kreativ papír idea sk

Last minute csigajelmez

2017.02.07. 09:52 felhasznalo

Már kifelé futunk a farsangi időszakból, de ha valakinek még nem lenne ötlete, hogy minek öltöztesse a gyereket, íme egy igazi, hamisítatlan last minute jelmezötlet. Legyen a gyerek CSIGA!

Hozzám hasonló kétbalkezesek is el tudják készíteni, nem kell hozzá más, mint sok-sok postai csomagolópapír, némi ragasztó, két pánt, egy kartonlap, egy hajpánt és két sárgára festett pingponglabda.

csiga1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: farsang gyerek jelmez sk csecsebecse

Anya-gyerek kapcsolat fémbe formázva

2017.02.06. 15:53 felhasznalo

Anya és gyereke ideális esetben úgy vannak egymással, mint borsó meg a héja. Legalábbis a kamaszkor küszöbéig, de ez most mellékes is. Erről a szimbiotikus, szoros, feltétel nélküli kapcsolatról már számtalanszor megemlékeztek: versek, mesék, irodalmi művek, festmények, darabok és filmek is feldolgozzák. Van olyan anya, aki a bőrén hordja gyermekei iránt érzett szeretetét, de akinek ez nem szimpatikus, az ékszerként is viselheti.

Erre remek példa a Lennebelle Petites ékszerkollekciója, akik nem egyértelmű, azonnal felismerhető szimbólumokkal ragadták meg a köteléket, hanem finoman közvetített, már-már titkos kis üzenetekkel, amiket aztán felnőtt és gyerek méretben kivitelezett karkötőkben és nyakláncokban öltöttek formát.

lennebelle1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő anya lány csecsebecse

Csináld magad bútor gyerekeknek

2017.01.20. 09:25 felhasznalo

Minden gyerek imádja, ha hatással lehet a környezetére és a világra. Szívesen kísérleteznek, és egy-egy sikertől is sokat épül az önbecsülésük. Szerintem a GO, vagyis a SESTAVI által megálmodott GROWING OBJECT ezért is zseniális ötlet. Méghozzá elegánsan-egyszerűen zseniális.

sestavi6.jpg

sestavi1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek asztal praktikus kreativ csecsebecse kisbútor ülőke

Hógolyó csata a szobában!

2017.01.18. 09:33 felhasznalo

Évek óta alig volt hó, én meg úgy örültem neki, mikor idén végre elkezdett esni, mintha magam is hatéves lennék. Persze, hogy a gyerek mostanra betegedett le, így nem tudtunk kimenni egy jó hógolyócsatát vívni sem.

hogolyo1.jpg

hogolyo2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek tél

Játékappok helyett

2017.01.16. 10:22 felhasznalo

Nem vitás, hogy a mai gyerekek, vagyis a digitális nemzedék egy csomó olyan dolgot nem ismer, amivel a szüleik játszottak, vagy szimplán csak kitöltötték a rendelkezésükre álló szabadidőt. Talán kicsit túlzás, de ez a nemzedék keni-vágja, mi az USB kábel, viszont nem biztos, hogy tudja, mire való az ugrókötél. A számítógép használatába belenőnek, de ritkán építőkockáznak.

Antje Hedde, Sabine Kuckuck, Katja Unterkoffler és a Korefe csapata ezért tervezte meg az Offline Games kollekciót, amiben az elfeledett - vagy talán nem is annyira, csak háttérbe szorult - játékok és elfoglaltságot kaptak új köntöst, hogy újra használatba vegyék a gyerekek képzelőerejét.

offline1.jpg

offline3.jpg

offline2.jpg

offline4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek csecsebecse

Ötletparádé - Uniszex gyerekszobák

2017.01.14. 10:52 felhasznalo

Sosem bírtam a kislánynak rózsaszínt, kisfiúnak babakéket felfogást. Nem mondom, hogy nincs helye egyiknek sem a gyerekszobában, de nagy tömegben - és főleg a mögöttes indok miatt - kifejezetten irritál. Úgyhogy most csakazértis hoztunk egy csomó uniszex gyerekszoba ötletet azoknak, akik hasonlóképp idegenkednek a fent említett két szín uralta enteriőröktől.

Attól, hogy egy szoba uniszex, még lehet nagyon vidám, nagyon színes, nagyon inspirálóan gyerekes. Remek példa erre ez a barátságos, határozottan fiúknak és lányoknak is tökéletes kis birodalom

uniszex1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerekszoba csecsebecse ötletparádé

süti beállítások módosítása