Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Autóból tricikli

2010.04.23. 09:28 felhasznalo

Pár napja már szóba került a Catiglione Morelli Design, akkor a vízhőmérő hajójukat mutattuk meg. Ámde sokoldalú cégről van szó, ezért most ismét ők lesznek posztunk főszereplői. Méghozzá egy autóalkatrészekből megépített triciklivel.

Történt ugyanis, hogy a Citroën cég design-pályázatot - C-Design Combine Connect Create néven - írt ki, amelynek lényege az volt, hogy a tervezők olyan koncepcióval álljanak elő, amelyben egy Citroën gépkocsiból legalább egyet kiemel abból a 100 alkatrészből, ami az autó mechanikáját és vázát alkotja, majd újrakombinálva azokat, valamilyen hétköznapi használati tárgyat állítanak elő belőlük.

A C-ZERO tricikli a tervezúők szerint 0-80 éves korig használható, és a következő Citroën alkatrészeket használták fel a megalkotásához: az elülső kerék egy C4-es abroncsa, egy C1-es hátsóüléséről származó fejtámla lett az ülés, és találtak még helyet három C4-es dísztárcsának is.

A prototípus annyira tetszett a zsűrinek, hogy a nagyközönség előtt is kiállították, egy héten át volt látható a milánói Bútorkiállításon, 2008-ban. De kicsit sem tűnik elavultnak, nem?

 

Forrás: Castiglione Morelli Design

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek bicikli úton jármű idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr941944108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása