Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Bringázz egy kerékben!

2010.09.22. 08:46 felhasznalo

Már csak a mai Critical Mass okán is aktuális, hogy bringázással kapcsolatos posztot lőjjünk a blogra, hát íme! Bemutatjuk Max Volk gyerekszállító utánfutóját, a Spurt-ot.

A futurisztikus utánfutó gyakorlatilag egy kerék, ebben ül benne a gyerek egy speciális ülésben, amely természetesen nem forog együtt a kerékkel, hogy a gyerek az első utcasarokig kidobja a taccsot. A tervező szerint kifejezetten kényelmes a kölöknek, és persze a szülőnek is, mert a forma miatt gyorsabb, mozgékonyabb, fordulékonyabb lehet a bicikli, szemben a jelenleg elterjedt utánfutókkal.

További előnye a szerkezetnek, hogy mindig tökéletesen a bicikli nyomvonalát követi, így a tekerő szülőnek nem arra kell folyton figyelnie, hogy mi van hátul a gyerekkel, élvezheti magát a tekerést is. Ahogy az is, hogy nem kell a gyerekre bukósisakot tenni, hiszen az egész testét védi az utánfutó kívül kemény héja, és az ülés biztonsági övrendszere.

Ha rossz lenne az idő, akkor sincs gond: az utánfutó beépített esővédővel van felszerelve. Rikító sárga színe pedig nem véletlen, nappal a motorosok figyelmét hivatott felhívni a sportos családra, ahogy éjjel - azaz sötétben, hát fürdésidő után mit ülne benne a gyerek, ugye - is nagyobb biztonságban tudhatjuk a csemetét a festék fényvisszaverő tulajdonságának hála.

Kár, hogy egyelőre csak koncepció, hiába kapott Eurobike díjat. Én bizony szívesen látnám a bringám mögött, és biztos vagyok benne, hogy a gyerekkel sem kellene olyan közelharcokat vívnom vele, mint egyébként.

Forrás: Max Volk Design 

4 komment · 1 trackback

Címkék: design biztonság gyerek szülő anya apa bicikli úton jármű csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr1002310019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erőszakos kisebbség a biciklisfutár? 2010.09.23. 01:45:29

Biciklis-aktivisták másztak be a budapesti városháza parkolójába a kerítésen keresztül, tiltakozva az ellen, hogy Budapest szívében nem park, hanem városházi park(oló) van, na meg hogy a tegnapi Critical Mass előtt jól felhívják magukra a figyelmet. Jó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.09.22. 10:59:05

Nagyon dizájnos, csak éppen annyit rugózik, amennyit a gumi enged... nagyobb döccenőnél lehet félrenyel a gyerkőc:-D

Imposztorék 2010.09.22. 13:17:08

@Korcs: A gyerek ne tömje a fejét az úton! A gyerek nézze a tájat!

Cirrus 2010.09.22. 16:57:52

Érdekes lehet ehhez abroncsot, és belsőt venni, aztán ezeket cserélni, bár ez volna a kisebbik gond.

Amon 2010.09.23. 01:37:18

fura, de működő is lehet akár, rugózást meg lehet csinálni így is
süti beállítások módosítása