Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Rajzfilmes csontvázak

2010.10.07. 16:09 szuperapu

Plüssök, gumimacik, digitális szuperhősök anatómiájával már e helyütt is többször foglalkoztunk, szóval a téma nem új számomra sem, de ami Hyungkoo Lee legújabb projektjét illeti, még én is eltátottam a számat! Hihetetlen aprólékossággal és tudományos alapossággal nyúlt a témához és a Warner Bros rajzfilmfiguráihoz.

A csontvázak elkészültét nemcsak vázlatrajzok, de egy rendszertani háttér megalkotása is megelőzte, latin nevekkel, miegymással egyetemben. De a valósághoz nem pusztán ezekkel a már első látásra is fiktív, mondhatni áltudományos szálakkal kötődnek a szobrok, hanem a felhasznált anyagok tekintetében is. Ugyanis a kézenfekvő műanyag mellett valódi csontokat is felhasznált, persze a megfelelő előkezelés után, ahogy ez egy ilyen korrekt iparosembertől elvárható.

A téma kidolgozottsága azonban még itt sem ért a tetőfokára, hiszen a folyton mozgásban lévő eredeti, animált alanyokat vétek lett volna teljesen statikus szoborként vagy szoborkompozícióként a nagyérdemű elé tárni. És ebbe a hibába persze nem is esett bele Lee és csapata: Tom, Jerry, a Kengyelfutó Gyalogkakkuk, Donald Kacsa és a többiek mind mozgás közben lettek megörökítve. A kedves internetező gyerekek pedig találgathatnak, hogy melyik melyik…

Forrás: Hyungkoo Lee

6 komment

Címkék: művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr22352524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

losonczi.bettina 2010.10.20. 10:17:56

Sziasztok!
Ez tényleg nagyszerűen hangzik, már csak a rajzfilmek témáit kéne olyan jól kidolgozni mint régen :)

losonczi.bettina 2010.10.20. 10:36:34

Igen a technológia tényleg nagyszerű, már csak a témákat kéne olyan szintre emelni mint a régi rajzfilmeké volt

mavilik 2010.10.20. 11:30:26

Milyen régi mesékre gondolsz. Szerintem az új animációs mesék között is van ami tanító jellegű is tud lenni. Pl Toy Story 3 és hasonlók. Bár tény, hogy a régi mesesorozatokat nem lehet felülmúlni semmivel.

losonczi.bettina 2010.10.20. 11:37:58

Hát igen, mostanába van ez a Boomerang-tv és ott még adják is ezeket a mesesorozatokat.
Itt megnézheted ha érdekel: www.boomerang-tv.hu/

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2010.10.20. 11:56:01

Nos, én pedig úgy látom hogy nagyon sokat javult az animációs filmek színvonala. Összességében. És nem csak a technológiának köszönhetően. Mind látványban, vizuális megoldásokban, mind a mondanivalóban pozitív az elmozdulás.
A pl. Warner Bros régi rajzfilmjei jobbára egy kaptafára épülő szalagon gyártott csihi-puhik voltak. A maguk nemében megkerülhetetlen és meghatározó darabok, de azért kezeljük őket a helyükön.
Mindez persze mellékszál a poszthoz és semmit nem von le Hyungkoo Lee munkáinak értékéből.

mavilik 2010.10.20. 11:56:19

Majd megkeresem ezt a csatornát, bár nem hisszem, hogy sűrűn nézni fogom. Valahogy már kinőttem belőle. De azért tetszik a műsor, amit sugároz. :P
süti beállítások módosítása