Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Jobb, ha elviszed az állatkertbe!

2011.04.08. 16:10 felhasznalo

Nem tudom, mennyire urban legend, de állítólag akad olyan gyerek, aki megvan győződve arról, hogy a tehenek lila foltosak, ahogy a csokireklámban látni. Gyanítom, hogy még ha nem is ebben a formában igaz a fenti állítás, nem kevés az a gyerek, aki jó messze elzárva él a természettől, és nagyjából lövése sincs, hogy bizonyos állatok hogy néznek ki, mit esznek, merrefelé élnek.

Feltevésemet az is igazolja, hogy a Banham Zoo egyik reklámkampánya is erre alapul. Nem mellesleg vicces és zseniális - no meg elgondolkodtató, és kissé szomorú is. A hirdetéseken ugyanis egy-egy állat neve alatt az arról készült gyerekrajz látható. És mit ne mondjak: kicsit sem olyan formában, ahogy számítanánk rá.

A puma számukra ugyanis ezek szerint a cipőmárkával, a jaguár az autóval, a pingvin a tejdesszerttel, a zebra pedig a gyalogátkelőhellyel azonosítható. Persze, a szlogen sem kevésbé szellemes: Most már tudod, miért van szükség a Banham Állatkertre. Kár, hogy az ügynökséget nem sikerült kiderítenem, csak annyit tudok - de azt sem biztosan -, hogy egy 2004-es kampányra készültek a plakátok.

Ha a Banham Zoo távol is van, és oda emiatt nem, azért a Fővárosi Állatkertbe ki lehet vinni a gyereket a hétvégén. Ha jó az idő. 

Forrás: China-Ad-ren

1 komment

Címkék: design reklám gyerek szülő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr82808457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nzoltan 2011.04.11. 07:10:29

:-DDDDD

Ezen nagyot röhögtem.
süti beállítások módosítása