Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

LEGO az űrben

2011.08.12. 14:46 felhasznalo

Jelenleg három LEGO figura utazik épp a Jupiter felé a Juno űrszondán. A figurákat az olasz csillagászról, Galileo Galileiről, a ókori római főistenről, Jupiterről és feleségéről Junoról mintázták. A Nasa és a LEGO különleges együttműködésében résztvevő figurák a szokott műanyagtól eltérően alumíniumból készültek, darabjukra úgy 5000 dollárt áldoztak.

A különleges alapanyag választás oka, hogy a szonda érzékeny műszereit és mérőeszközeit nehogy megzavarják a figurák. Így persze speciális gyártási technológiára volt szükség, de sebaj. Hátha egyszer majd más létformák is kedvencükké választják a LEGO-t.

A Juno űrszonda várhatóan 2016 júliusában éri el a Jupitert. Itt a napenergiával működő szonda adatokat fog gyűjteni a bolygóról, annak holdjairól és az atmoszféráról egy teljes éven át, a bolygó körül keringbe. A pilóta nélküli "Atlas V" rakétát - amely a Junot a célba juttatja - 2011. augusztus 5-én lőtték fel.

Forrás: Wired, további infó: Legospace

Szólj hozzá!

Címkék: játék hír lego úton

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr483148249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása