Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Egy pedálos Moszkvics

2010.06.15. 09:41 zaphodbb

Kincsre leltem, Drága Olvasóim, mit kincsre: kincsesbányára! A blogon már sokszor emlegettem a jó öreg pedálos Moszkvicsot - ööö, vagyis nem jó öreg, mert a mi gyerekkorunkban is menő volt, úgyhogy csakis fiatal lehet, ugye -, amin mindig összeverekedtünk a gyerekekkel a játszótéren.

Virtuálisan már meg is dobáltam játékkatonákkal felhasznalo kartársnőt, mert neki volt ilyenje, saját különbejáratúja, ami vérlázító, mert én is akartam mindig egyet, de nekem csak a nagy közös szocialista darab jutott a játszótéri tárolóból. Szerintem annak pedálja sem volt már, de azért megérte érte harcolni és száguldozni vele abban a tíz percben, amíg ki nem szedték alólam.

Most pedig egy olyan oldalra bukkantam, ami kifejezetten gyermekkorom kedvenc járgányára és egyéb orosz pedálosokra szakosodott, és kismillió képpel, szebbnél-szebb darabokat gyűjtött össze rajta a gazdája. Nagy örömömre, mert így máris megmutathatom, miért is rajongtam én - és még jó eséllyel többezer kortársam - annyira.

Érdekesség, hogy az elsők közül való, gömbölyű pedálos Moszkvics az első képen nem is Moszkvicsról, hanem az amerikai studebaker autókról lett mintázva.

1960

1976

1980

1984

1989

1992

1994

Forrás: Pedálos Moszkvics

Szólj hozzá!

Címkék: retro játék gyerek játszótér jármű egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr442082699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása