Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Matrjoska babák

2010.10.13. 12:24 szuperapu

Gyerekkoromban szinte minden otthon alapfelszereltségéhez hozzátartozott egy matrjoska-baba. Illetve egy egész család ugyebár, merthogy ez tradicionális orosz játék több egymásba helyezhető-rejthető gömbölyded formájú babából áll - már ha valaki nem látott még ilyet. Ami persze teljességgel elképzelhetetlen, mert már itt, a Gyerekszobán is többször kitárgyaltuk őket.

Aztán a történelem a glasznoszttyal meg a peresztrojkával megspékelve elsodorta a matrjoskákat is, és olyan mutációkat dobott fel, amik jobbára a jóízlés határán egyensúlyoztak, jelenítsenek meg akár politikusokat, NBA sztárokat vagy épp a Beatlest. Szóval nem igazán láttam a formában potenciált. Eddig. Mert most beleszaladtam a Matryoshka Madness-be. 

Teljesen átértelmezik a formát, miközben ezzel közelebb maradnak a tradicionális mintákhoz, mint bármelyik fentebb említett újkori próbálkozás. És nem csak abban modernek ezek a babák, hogy nem fából, hanem műanyagból készülnek! A színek és a témák egyaránt eltaláltak, akár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy még egy tinédzser sem érezné túl ciki szobadekorációnak.

Rám mindenesetre inspirálólag hatott. Lehet, hogy beszerzek valahol egy matrjoskát és átfestem… És ha más is így tenne, ne habozzon megosztani velünk!

Forrás: Matryoshka Madness

Szólj hozzá!

Címkék: retro játék gyerek kamasz gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr482367394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása