Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Válaszol a lakberendező 3.

2011.11.08. 12:29 felhasznalo

Előfordul, hogy a gyereknek olyan erős szenvedélye van, amit a szülő a gyerekszobában is szeretne megjeleníteni. De hogyan lehet ezt úgy megtenni, hogy az mégse nyomja agyon a teret? Krisztának most is Noémi, a Kedvenc Otthon blog szerzője és a Gyerekszoba lakberendező-szakértője segít.

Kérdés:

"Sziasztok!

Nagy kedvelője és követője vagyok a blogotoknak, így a nálunk most aktuálisan felmerült kérdés kapcsán egyből rátok gondoltam.

Kisfiunk másfél éves korára teljes jármű-függő lett. Persze, az igazi autó is megteszi, de nem tudunk elmenni egyetlen pénzbedobós autó, vonat, repülő, stb. mellett. Mivel szerencsékre van még szabadon felhasználható hely a gyerekszobában, arra gondoltunk, jó lenne odatelepíteni valami - lehetőleg kézzel barkácsolt, de ötletes és igényes - autót-járművet.

Van esetleg ötletetek, vagy láttatok jó megoldást ilyesmire?

Előre is köszi a választ Noéminek, vagy bárkinek, akit névről nem ismerünk.

Kriszta"

Válasz:

"Kedves Kriszta!

Ha lassan esedékes az alvóhely váltás - kiságyról nagyfiús ágyra -, akkor megoldás lehet egy szimpla gyerekágy átalakítása autós ággyá, a gyerek addikciójának kielégítésére. A neten körbenéztem, milyen a készen kapható felhozatal, de a többséget az esztétika-terrorista kategóriába soroltam, néhány példány meg az ára miatt horror. Ha alapul veszünk egy ikeás ágyat - akár az alap SNIGLAR, akár a picit drágább MAMMUT sorozatból -, egy autót is kihozhatunk belőle.

A legegyszerűbb verzió, ha barkácsboltokban tekercsben kapható fehér-fekete öntapadós matricából vágjuk ki az autódekorációt, amit az ágyra ragasztunk - a SNIGLAR esetében a bárányokat pl. nem árt egy bútorlappal eltakarni, a képzavar elkerülése végett. Csináltathatunk névre szóló mini-rendszámtáblát, de akár valami elemes világítással is felturbózhatjuk a "járgányt". 

Egy emeletes ágy vázát felhasználva - megtartva a magaslati fekhely-funkciót - ez is készülhet:

Ha nem kell autós ágy, vagyis inkább a szoba szabad sarkába telepítenétek valamilyen plusz járművet, ezekből is nyerhettek inspirációt. Az előbbi precízen kimért, szabott elemeket kíván, az utóbbi is persze, de ott erős az újrahasznosítás-vonal, lásd fa ládák, deszkák, laminált parketta, konzerves doboz, stb.:

Szerintem az is kézenfekvő, ha a rácsos kiságyat alakítjátok át kisautóvá - eleje-hátulja tömör lap legyen, az oldalsó rácsokat részben eltávolítva, közéjük ajtókat gyártva, az aljára emelés nélkül kerekeket toldva, dekorálva -, simán el tudom képzelni. Egyelőre tényleg csak képzelni, mert képanyagot nem találtam hozzá. Olyat igen, hogy rácsos kiságyból bárszekrény lett, de ez talán később időszerűbb...

Ha elkészül bármelyik, küldjetek képet!

Üdv:

Noémi"

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek kreativ jármű idea ágy gyerekszoba dekor válaszol a lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr263362675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása