Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egy hangot se!

2012.02.09. 08:16 zaphodbb

Emlékeim szerint az első lányunk születésekor lábujjhegyen jártunk, ha aludt, esetleg amennyire lehetett még lélegezni se nagyon, nehogy felébresszük. Horkolásról éjszaka szó sem lehetett, ha pedig tüsszenteni kellett, akkor azt is "ne csináld már, hogy nem tudod visszafogni magad, hát csukott szájjal tüsszents már, felébred Borcsa".

Mindez sarkítva van persze, de a valósághoz közel jár, főleg első szülöttünk esetében, hogy minden zajt próbálunk kiszűrni, hogy minél tovább tartson az az áldott állapot, amíg nem ordít alvás, hogy kipihenje magát a gyerkőc.

A Cocoon baba párnáját arra találták ki, hogy távol tartsa a babától a levegőt és a hangokat. Jó, ez így elég morbidan hangzik és nem teljesen igaz. A párnában HEPA-filter van - mintha a porszívónkban is ilyen lenne, de ez lényegtelen -, ami megszűri a levegőt, tisztítja, az ionizátor pedig valamiképp távol tartja a zajokat.

A képe alapján úgy tudom ezt elképzelni, mitha a gyerek köré egy képzeletbeli nagy levegőbuborék nőne - mint Vízipók fenekén, tudjátok -, és ebben a buborékban tiszta levegő és hang be nem, csak ki. Hiánypótló.

Forrás: Yankodesign 

4 komment

Címkék: design biztonság alvás baba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr624072856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

létezőnick 2012.02.09. 09:34:14

Első és máig egyetlen gyerekem (3,5) mellett simán bulizunk (volt, hogy 20-an) és Ő simán alszik egy nem tökéletesen záródó szimpla üvegajtóval elválasztva. Mielőtt én lennék a gonosz, hozzátenném, hogy persze nem mindennap. De amikor nem bulizunk, akkor is lehúzzuk a wc-t, tüsszentünk, sőt, még beszélgetünk is néha elítélhető módon az apjával.
Még él.
Én nem tenném a gyerekem fejét egy elektromos izére. Csak azért, mert a tudomány mai állása szerint az elektromos sugárzás nem káros.

Ez kicsit már a ló túloldala.

Lovagi Hírnök 2012.02.09. 09:40:38

Sok gyerek nőtt fel testvérek mellet, akik nem fogják vissza magukat, sima ügy:-) ez az izé megint egy abszurd igény generálás...

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2012.02.09. 09:55:24

Remeltem kihallatszik az ironia a sorok kozul, egyetertunk :)

létezőnick 2012.02.09. 10:00:38

Kihallatszott, ne aggódj :)
süti beállítások módosítása