Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Válaszol a lakberendező 2.

2011.09.26. 09:28 felhasznalo

Ismét jelentkezik Noémi, a Kedvenc Otthon blog szerzője és a Gyerekszoba lakberendezője. Ezúttal Editnek segít, aki kislánya szobájának színvilágához kért segítséget.

Kérdés:

"Szia Noémi!

Ötéves kislányom szobáját szeretnénk felújítani. Egyelőre nem tudjuk eldönteni a színvilágot. Az biztos, hogy nem akarjuk a hagyományos rózsaszínt, Luca habitusa is távol áll ettől. Nagyon natúrt sem. Milyen színekben gondolkodjunk? Mi az, ami karaktert ad a szobának, és azért egy kicsit csajos is?

Köszönettel várom a válaszod!

Edit"

Válasz: 

"Kedves Edit!

A magam részéről maximálisan pártolom, hogy nem rózsaszínben gondolkodtok, de nem azért, mert sablonosnak gondolnám, nagyon jó párosokat lehet alkotni azzal is. Van viszont ezernyi más szín, amit a lányszobába bevihetünk, a srácoknál ellenben szűkebb a keresztmetszet.

Összeraktam négy mutatós kombinációt, mindegyikben élénk színekkel, főként meleg árnyalatokkal. Ha a falra az erősebb színekből válogatnátok egy-egy csoporton belül, semmiképp sem javasolnám az összes falat ilyenre mázolni, különben alaposan összenyomják a teret.

Vagy csak egy hangsúlyosabb falra, plusz kisebb beugrókba kerüljön belőle, vagy esetleg csak egy bizonyos magasságig vigyétek őket, hogy a fölötte lévő világos alapszín (törtfehér, bézs, galambszürke, stb.) levegősebbé tegye a teret (persze attól is függ, hogy mekkora méretű szobáról beszélünk).

Ha inkább a semleges színekkel alapoznátok (falszín, padlóburkolat), akkor a markánsabb színek szerint válogassátok meg a berendezést, de leginkább a textileket: a szőnyeget, függönyt, ágytakarót, párnákat, esetleg a lámpabúrát.

Az is fontos, hogy a példákon belül főleg az uralkodó színpárnak adjatok a szobában teret. Ezek világosabb/sötétebb árnyalatai is bátran megjelenhetnek, de a kontrasztos szín, ami gyakorlatilag majd kiugrasztja a nyulat a bokorból, csak néhány apró kiegészítőben is elég, ha megjelenik, annak már nem kell főszerepet szánni.

A gyerekbútorok kapcsán általában a fehérre vagy valamilyen világos fából/bútorlapból készülőre szavazok, ebben az esetben is ezt tenném. A sok karakteres színnel szép lenne a kontraszt, plusz érzetre tágasabb a szoba, több a fény.

Remélem, hogy Lucának (és nektek is) bejön majd valamelyik verzió!

Üdv:

Noémi"

A képek forrása: Pinterest.com

Kérdéseiteket ezen az email címen várjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő lány fal idea gyerekszoba dekor válaszol a lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr543257010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása