Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Az iskoláját!

2009.01.26. 18:21 felhasznalo

Legtöbbször csak olyan bútorokról esik szó, amelyek otthon, a gyerekszobában szolgálják csemetéinket. Pedig, ha belegondolunk, egy idő után nem is ott töltik idejük nagy részét, hanem az oktatási intézmények valamelyikében – ami tegyük hozzá, szomorú. De ez van: nekünk dolgozni kell, nekik meg szocializálódni, később tanulni, tanulni, tanulni.

A magyar iskolák tipikus felszerelését, belső kialakítását tán nem is kell bemutatni – erősen hajaz az óvodákra, csak még pár fokkal, na jó, sok fokkal annál is rosszabb. Linóleum, olajfesték, randabarna csempe, és trutyizöld, netán trutyisárga padok, kényelmetlen székek. A padok és székek alapja sokszor zártszelvény, normálisabb esetben valami jobban megmunkált fém, ám a csavarok végei még abból is kiállnak, ami balesetvédelmi szempontból nem túl előnyös.

Emellett az asztalok és az ülőalkalmatosságok a hatévestől-tízéves korú gyermekek természetes növekedését egyáltalán nem követik, így elsőben szegény kölök elveszik a padban, míg negyedikben már szűkösen szorong, és azt sem tudja, melyik társa nyakába pakolja a csülkeit.

Yuko Mukai építész iskolapad terve ez utóbbi problémát próbálta meg kiküszöbölni azzal, hogy a fémvázra ülő asztal magassága három pozícióba állítható. A pad ráadásul letisztult, modern, időtálló külsővel rendelkezik, amely még a gyereknadrágokat, táskákat és esetenként testi épségüket is védi, hisz egy fia csavarvég sem áll ki belőle.

 

Forrás: Nonproduction

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek iskola praktikus pad szék íróasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr14902524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása